Så spännande att få samarbeta med ”Ängeln på Malmsillnadsgatan”

Hon är 84 år gammal, eller ung kanske man ska säga. Hon talar med sådan skärpa och engagemang när man träffar henne. Jag hade förmånen att träffa henne i hennes lokaler i centrala Stockholm för ett tag sedan.

Att lyssna till hennes egen berättelse från hennes uppväxt gör att hjärtat brister. Inga barn ska behöva gå igenom det hon och tyvärr många med henne får gå igenom. Men att sen få höra om hennes förvandling när hon blev frälst är enorm. Och den syns! Elise strålar av kärlek, och det går inte att ta miste på den kärleken när hon pratar om ”sina tjejer” som hon kallar dem. De är de tjejerna som idag finns på Malmskillnadsgatan och är fast i prostitutionens träsk. Varje fredag är Elise och ett team där och hjälper till. De tar hand om, pratar med och hjälper dessa tjejer på många sätt. Elise har blivit deras ängel.

När jag skulle lämna Elise efter vårt möte så stannade vi till vid utgången. Där har hon hyllor som täcker en av väggen. Varje hylla har olika låder fyllda med kläder. Det är människor som sitter och stickar olika varma klädesplagg som Elise sedan delar ut. Det var där tanken väcktes i mitt hjärta. Hur skulle vi på Trygga Familjer kunna hjälpa till?

Jo just nu är det en idrottsförening i Uppsala som heter Uppsala Life IF som säljer Newbodykläder för att få ihop extra pengar till föreningen. Och det är här vi har gjort en specialkampanj.

Du kanske inte vill ha Newbodykläder för dig själv, men skulle kunna tänka dig att ge ett paket till en medmänniska. Varje paket kostar 150 SEK och innehåller olika kläder. Det kan vara 8-pack sockar, 2 par t-shirtar eller 7 par strumpor.

DU kan ge en frivillig gåva på valfritt belopp. Alla pengar som kommer in kommer vi köpa klädpaket för. Vi kommer sätta oss ner med Elise och beställa de kläder som det är mest behov av. Tänk om vi kan köpa 100 paket – det skulle kunna bli 800 (!) par underbyxor eller 200 stycken t-shirtar eller 700 par sockar!!
Eller kan vi köpa 200 paket…. 

Om du vill vara med som privatperson eller företag så kan ni ge till projektet via:

Swish: 123 114 31 55 (Märk med ”Ängeln”)
BG: 870-6087 (Märk med ”Ängeln”)

Har du frågor om projektet så är du välkommen att kontakta mig, Emanuel Norén på 0704-106468.

Tack för din generositet!

/Emanuel