Snart är det jul igen!

Jag sitter och tittar ut genom fönstret. Gräsmattan har aldrig varit grönare än den är nu. Snön lyser med sin frånvaro. Men solen lyser och värmer hussiluetterna så vackert.

Snart är det jul!? Ja det är 8 dagar kvar till julafton. Många av oss jobbar kanske in i det sista på våra jobb. På kvällarna ska det planeras julklappar och julmat. Ibland så infinner sig den där julefriden väldigt sent.

Men visst finns det också en glädje i förberedelserna. Att veta att familj, släkt och vänner ska få träffas och umgås kring julen och det viktiga budskapet att vi firar att Jesus föddes.

Sen finns det alltid de familjer där julen kan vara en svår tid. Det kan bero på många olika saker. Det kan vara tufft ekonomiskt eller barn som är oroliga för att det förekommer alkohol som gör att deras jul inte blir fridfull.

Trygga Familjer vill vara en hjälp här!

Om du känner till någon familj som har det väldigt tufft ekonomiskt så kan du höra av dig till oss så kan vi se vad vi kan göra för att hjälpa dem.

Och som jag skrev på vår Instagram: ”Vi kan inte lova våra barn en vit jul utomhus. Men vi kan lova dem en vit jul inomhus”.

Vi har ganska precis haft sista helgen i vår första utbildning. Om jag ska vara ärlig så hade jag nog inte vågat tro att det skulle bli så bra som det blev. Självklart visste jag att Elisabet Edefors och Ewa-Karin Ottoson skulle vara bra men att det skulle vara 22 personer med från 8 olika städer i Sverige var helt fantastiskt. Ett underbart gäng av hängivna underbara människor som tar med sig den här kunskapen ut i Sverige. Jag tackar Gud ofta för alla dessa härliga människor och för kursen.

Jag ser med glädje fram emot ett nytt år och återkommer med mer information om vad vi som organisation står inför.

Med önskan om en God och Fridfull Jul!

/Emanuel