Mötet med en 84 årig inspirationskälla

Kära vänner,
För några veckor sedan så skrev jag en debattartikel i Dagen gällande mäns ansvar när det handlar om sexköp. Du kan läsa artikeln här.

Efter min artikel som fick mycket bra feedback från folk så ville jag lära mig lite mer om ämnet. Det fick mig att kontakta Elsie Lindqvist, ängeln på Malmskillnadsgatan. Vi är säkert många som har lyssnat på henne i olika forum och tagit del av hennes berättelse.

Det var med spänning och förväntan som jag satte mig på tåget från Uppsala till Stockholm en onsdag förmiddag för att träffa Elise. Jag träffar henne i hennes lokal i närheten av centralstationen.
Vilken ”krutgumma” och vilken inspirationskälla hon är. Vilket hjärta hon har för ”sina” tjejer.

Att få sitta ner och prata med en sådan erfaren person är en stor förmån. Vi pratade om männens roll i dessa frågor. Och vad kan vi göra, vi som inte köper sex och tycker att det är förkastligt. Hon berättade om sitt liv som barn men också om hur andra barn utnyttjas under hemska förhållanden.  Vi måste agera!

Till min stora glädje så gillade hon min artikel i Dagen. Men efter att ha sagt det så spände hon ögonen i mig, kärleksfull men allvarlig. Och så sa hon skarpt: ”Det är bra med en artikel. Men nu har du ett ansvar. Att inte bara låta det bli en engångsföreteelse utan att fortsätta kämpa för de här frågorna!” Hennes skarpa ord och blick etsade sig fast i mig. Vi måste göra vad vi kan.

Vi som Trygga Familjer kan jobba även med dessa frågor. Vi kan stå upp för just trygga familjer. Det är allt annat än vad barnen som växer upp i dessa förhållanden känner av.
Vi kommer som organisation göra allt vi kan för att göra en förändring. Det är många organisationer som gör ett fantastiskt jobb i dessa frågor. Trygga Familjer ser efter att kunna samarbeta med många organisationer för att få till en förändring,

För tillsammans är vi starka!