Nytt år och ett nytt decennium

Ja då var vi där. Det gamla är bakom och ett nytt år ligger framför, nu även ett nytt decennium. I dessa dagar blir det naturligt att stanna upp och tänka på det som har varit och drömma om det som ska komma.

För oss på Trygga Familjer har 2019 varit ett händelserikt år. Det var året då allt började rulla. Jag och Maria tillsammans med Ewakarin Ottoson startade organisationen. Strax efter det anslöt Elisabet Edefors till styrelsen och senare under året även Paul John. Personligen är jag så tacksam att dessa personer är med i styrelsen. Min fru var både självklar och självskriven. Hon är otroligt strukturerad och är på det sättet en enorm hjälp för mig som kanske inte har samma kvalitéer där…..

Sen hade jag en bön till Gud att just Ewakarin, Elisabet och Paul John skulle vilja vara med i styrelsen. Så för mig är det ett enormt bönesvar och en hälsning från himlen att Han är med i projektet. Det finns så mycket erfarenhet och kunskap i Ewakarin och Elisabet. Det är så roligt och fantastiskt att de nu tillsammans skapar Trygga Familjers rådgivarutbildning. Jag vet att den kommer bli så bra. Så vet du om några som skulle vilja gå den så be de anmäla sig. Eller du och din make/maka kanske ska gå?

Paul John har också mycket erfarenhet och det känns skönt med hans pastorala del i styrelsen. Han har ett så stort hjärta. Han kommer vara en stor tillgång för Trygga Familjer.

Vi har varit på vår första relationshelg under året, i Sundsvall. Vi har varit med på en nationell bönedag för familjen. Där var det mycket nätverkande som kommer leda till samarbeten i framtiden. Vi har redan haft samtal med SEA, vilket kändes väldigt bra.

Vi har förstås delat ut samtal runt om i landet också. Där har vi hjälp av Ingrid Sehlin i Örebro. En fantastiskt hjälpsam människa. Hon tar emot de flesta samtalsförfrågningarna och hjälpar de som ringer. En enorm resurs för oss.

Vi har haft kontakter med företag och börjat få lite sponsring. Det är bara ett stort TACK från hjärtat.

 

Så vad händer år 2020?

Vi kommer förstås fortsätta med samtalen. Det ska bli spännande med rådgivarkursen i mars/ maj. Vi hoppas på många par som kommer och som vill vara rådgivare. Då kan vi täcka större delar av landet och hjälpa fler. Vi ber att det ska komma in fler samtalsförfrågningar i takt med att vi växer. Vi vill kunna hjälpa fler!

Vi ber och tror om fler möjligheter att komma ut och ha seminarier och relationshelger i kyrkor runt om i landet.

Ett annat böneämne som vi har under 2020 är att ekonomin ska komma igång och bli starkare. Vi ber om fler företag som vill hjälpa oss via sponsring och även privatpersoner. Så att vi kan växa och börja se på olika områden där vi kan börja hjälpa familjer på olika sätt.

 

Vi ser fram med tillförsikt på 2020. Herren har lovat att aldrig lämna oss eller överge oss. Heb 13:5-6, 5 Mos 31:8

Och så vill vi gärna ha mer kontakt med dig som läser detta. Om du har böneämnen som du vill att vi ska be för så får du mer än gärna kontakta oss. Då kan vi stå med dig/ er i det ni går igenom. Du kanske känner andra som går igenom tuffa passager på olika sätt och på olika områden. Berätta för oss så hjälps vi åt i bön. Du kan förstås vara helt anonym och allt är under sekretess.

 

Så vill jag avsluta med att önska dig och din familj och hela din släkt ett välsignat år. Med allt gott från himlen.

 

Och glöm inte att vi finns här för dig!

 

/Emanuel