Det går framåt sakta men säkert

Folk frågar mig hur det går med Trygga Familjer. Mitt svar blir just det ”går framåt sakta men säkert”.

Det kan låta som en nonchalant klyscha, men det är faktiskt så det känns och det känns bra.
För det första går det faktiskt framåt – och bara det är ju bra! Och för det andra går det sakta – och det är faktiskt också bra just nu!

Vi får in samtals förfrågningar som vi delar ut till rådgivarna som finns runt om i landet. Det är inte jättemånga förfrågningar än men det gör inget för det är bra att på ett sätt växa långsamt. Då kanske du frågar om vi inte vill växa mycket och snabbt. Trygga Familjer får gärna växa hur stort som helst efter Guds tankar med arbetet. Men det finns inget självändamål med att det ska växa fort och snabbt. Huvudsaken vi gör det som vi ska göra enligt vår kallelse och vision. För att växa och ha ”stora siffror” bara för att kunna visa på det är inget vi strävar efter.

Trygga Familjer jobbar med människor. Vi vill hjälpa människor, individer, par och familjer. Vi är fokuserade på den enskilda människan som vi har framför oss varje dag. Jag har sagt vid några tillfällen till människor som frågar att om jag kan hjälpa ett par att få ordning på sin relation eller äktenskap så är jag överlycklig. Sen om jag får hjälpa flera så är jag självklart glad för det men fokus ligger inte på mängden utan på individen.

Det kan låta konstigt i den tid vi lever i idag. Där det mesta går ut på att just vara mycket och stort. Allt för ofta för att kunna visa upp utåt för att i sin tur få uppmärksamhet. Och visst vill alla organisationer synas och få uppmärksamhet i form av sponsorer och gåvogivare eftersom det arbete man jobbar med anser är viktigt.

Men vi får ALDRIG tappa fokus! Det är så lätt att när vi gör det så kommer pengar, likes på FB eller ryggdunkningar vara det som styr vårt arbete.

Så arbetet lunkar på. Det är mycket som ska till i början när man startar en organisation. Mycket praktiskt som ska falla på plats. Därför är jag så glad för alla människor som är med i arbetet runt om i Sverige. Du är en av dem!

Tack för att ni står med i arbetet för familjerna i Sverige. För barnen och relationer som ska bli upprättade.

 

Önskar Dig allt gott från himlen!

/Emanuel Norén